Skip to content

Räddningsutrustning

Säkerhet

De högklassiga och praktiska ShoreSafety-räddningsredskapen gör stränderna säkra och ger en bra bild av aktören som ansvarar för stranden. Placeringen av räddningsredskapen bör planeras noggrant och vi går gärna igenom strandens utrustning tillsammans med kunden. ShoreSafety-produkterna lämpar sig för båthamnar, strandvallar, badstränder, strandtorg och andra platser i närheten av vattnet. Alla komponenter i räddningsredskapen tillverkas av ytterst högklassiga material såsom marinaluminium, rostfritt stål och polyetylenplast. Materialen är alltså mycket korrosionsbeständiga.

pelastusrengas

Livboj

Officiell, Solas-godkänd livboj som lämpar sig för användning på bryggor, i båtar och på fartyg. Livbojen är tillverkad av hårdplast och fylld med uretan samt har fyra reflexer på båda sidorna. Fås med kastlina eller utan. Ytterdiameter 72,5 cm, vikt 2,5 kg.

Kiinteä pelastustikas

RÄDDNINGSSTEGE - FAST

Fast räddningsstege tillverkad av stabilt stål som kan pulvermålas i olika färger efter behov. Räddningsstegen har fem trappsteg och är 1,6 meter lång. Stegen kan också levereras med längre stegmellanrum på cirka 30 cm ända upp till 3,6 meter. Räddningsstegens fästpunkter och fästenas flatjärn kan skräddarsys enligt behov.

Pelastusrenkaan teline

Ställning för livboj

Färdigt livbojspaket. Innehåller livboj, kastlina samt ställning som passar till fästunderlaget.

Pelastusvälinepylväs

Pelare för räddningsredskap

Pelare för räddningsredskap som placeras på bryggan. Innehåller en aluminiumpelare med beslag och fästtillbehör, en 4 meter lång flytande stege med aluminiumkanter och EPS-fyllning, en 5 meter lång plastöverdragen räddningshake i aluminium med vimpel samt en SOLAS-godkänd livboj med 25 meter lång kastlina.

Räddningsflotte

Nu finns en ny, mer lätthanterlig räddningsflotte. Modell med kompakt storlek.

Räddningsstation

Räddningsstationen innehåller den ovan nämnda pelaren för räddningsredskap inklusive tillbehör samt räddningsflotten RR3. Det är lätt att dra upp en person som har hamnat i vattnet på räddningsflotten, även om personen är medvetslös. Räddningsflotten är mycket stabil, lätt och lättrodd. Flotten har planerats så att en person som har hamnat i vattnet kan dras upp på flotten utan att räddaren behöver byta plats på flotten.

pelastuslautta ja pelastusvälineet asennettuna kauppatorille
Kauppatori Helsinki
pelastuslautta ja pelastusvälineet asennettuna kauppatorille
Helsinki
pelastusvälinepylväs Kalasatamassa pelastusvarusteilla
pelastusvälinepylväs Kalasatamassa kelluvilla pelastustikkailla ja pelastushaalla