Skip to content

Kettinki ja sakkelit

Luokitellut ankkurointikettingit ja sakkelit

Luokiteltu kettinki on valmistettu luotettavasti ja todistetusti sertifioidusta (esim. EN 10204 3.1) materiaalista standardin mukaisesti. 
Kettinki on aina leimattua ja lujuustestattua materiaalisertifiointia unohtamatta. 

Meidän kettinki

Myymme aseke®-luokiteltuja kettinkejä ankkurointiin ja teollisuuteen. aseke® on tunnettu kansainvälinen yritys, joka on erikoistunut ankkurointikettinkien sekä nostokettinkien valmistamiseen eri materiaaleista, kuten hiiliteräksestä kuumasinkittynä ja käsittelemättömänä sekä haponkestävästä teräksestä. aseke® on valmistanut kettinkiä jo melkein sata vuotta!

Kettinkikoot tyypillisesti 13-42mm, myös isompia kokoja saatavilla. 

Meillä varastoitavat kettingit ja sakkelit

Aseke AQUA G40, 30m/säkki

13mm 300m/lava

16mm 240m/lava

19mm 150m/lava

22mm 120m/lava

Aseke ALLOY NS 9415:2009, 50m/säkki

13mm 300m/lava

16mm 250m/lava

19mm 150m/lava

22mm 100m/lava

Luokitellut ankkurointisakkelit varmuuskertoimella 1/6

Lyyra-mallinen ruuvisakkeli 20mm 30kpl/laatikko

Lyyra-mallinen ruuvisakkeli 22mm 20kpl/laatikko

Lyyra-mallinen ruuvisakkeli 25mm 10kpl/laatikko

Axxan kettinki eli Aseke®

Aseke® on vuonna 1927 perustettu norjalainen yhtiö. Maailman suurimpiin kettinkituottajiin kuuluva Aseke® valmistaa pääosin ankkurointiin ja teollisuuteen soveltuvia 2-76 mm:n vahvuisia luokiteltuja kettinkejä. Kaikki kettingit valmistetaan eurooppalaisilla täysautomaatiokoneilla ja niiden laatu on tasainen myös suurissa tuotantoerissä.

ANKKUROINTIKETTINKI ASEKE® Grade 40

 

Tekniset tiedot:

  • DIN763 / 5685C
  • G40 luokiteltu
  • Kuumasinkitty
  • Leimattu tasaisin välein
  • EN 10204:3.1 materiaalisertifiointi

Ankkurointikettingin päätarkoitus on kestää mekaanista kulutusta mahdollisimman hyvin.

Aseke® kettingit ovat valmistettu laadukkaista sertifioiduista materiaaleista täysautomaattikoneilla. Lopputuote on aina lujuustestattu ja sertifioitu.

Puhdas ja laadukas raaka-aine takaa parhaan kulutuskeston, antaen kettingille mahdollisimman pitkän elinkaaren. Tuotannon täysautomaattikoneet takaavat tasalaadun, jokainen kettingin lenkki on yhtä vahva, eikä heikkoja lenkkejä esiinny.

HUOM! Luokitellun kettingin kanssa tulee aina käyttää luokiteltuja sakkeleita.

Kettinkien lujuusluokitukset ovat usein hiukan harhaanjohtavia, sillä G luokan kettingit kuten G40, G60, G70… kertovat ainoastaan yhden asian, sen että kettinki kestää vetoa tietyn verran. Kettingille saadaan todella kova vetolujuus karkaisemalla. Karkaistu kettinki on kuitenkin hyvin usein liian kovaksi karkaistu, tällöin riski kettingin hajoamiselle on hyvin suuri. Tästä syystä ankkurointikettinkiä ei pitäisi karkaista. Mutta se näyttää olevan ainoa tapa saada lujuusluokitus kettinkeihin. Karkaisu ei ole ainoa tapa!!

ASEKE® G40 ankkurointikettingit eivät ole karkaistuja, laadukkaan raaka-aineen ansiosta kettinkimme ovat hiukan yli G40 lujuusluokituksen vaadittuja lukuja. Tällä menetelmällä maksimoimme kettingin elinkaaren.

 

Yleisimmät kettinki luokat:

Kauppalaatu/luokittelematon kettinki

Tästä kettingistä tiedetään ainoastaan mitat ja paino. Idea on valmistaa kauppalaadun kettinkiä mahdollisimman halvalla tavalla, luonnollisesti tällöin raaka-aine ja valmistusmenetelmä ovat asioita, joissa tingitään. Huonolaatuinen pehmeä materiaali kuluu epätasaisesti ja nopeasti, hyvin usein pistekorroosio nopeuttaa entisestään kulumista. Kauppalaadun kettinki soveltuu koriste-kettingiksi, ei ankkurointikäyttöön.

 

G40 kettinki

Tämä luokitus tarkoittaa, että kettingin tulee kestää vetoa 40kg/neliömillimetri muuttamatta muotoaan/venymättä. Vetotestin läpäissyt kettinki saa siitä todistuksen. Tässä testissä ei kuitenkaan puututa raaka-aineisiin eikä valmistusmenetelmiin. Usein karkaistaan kettinki, jotta se läpäisee vetotestin, karkaistua kettinkiä ei suositella ankkurointikäyttöön.

 

G60 & G70

Tämä luokitus tarkoittaa, että kettingin tulee kestää vetoa 60kg/neliömillimetri tai 70kg/neliömillimetri muuttamatta muotoaan/venymättä. Vetotestin läpäissyt kettinki saa siitä todistuksen. Tässä testissä ei puututa raaka-aineisiin eikä valmistusmenetelmiin. Usein nämä kettingit ovat liian kovaksi karkaistuja eikä siksi sovellu ankkurointikäyttöön.

 

NS:9415:2009

Tässä standardissa idea on kettingin maksimaalinen kulutuskesto ja ympäristöystävällisyys. Edellytykset standardin täyttämiseksi alkavat kettingin valmistajan auditoimisella. Ulkopuolinen sertifiointilaitos auditoi valmistavan tehtaan, mikäli asiat tehtaalla ovat standardin vaadittujen asioiden mukaisia, tehdas saa hyväksynnän valmistaan standardin mukaisia tuotteita. Standardissa määritellään myös raaka-aineita ja valmistusmenetelmä. Tämän standardin mukaiset kettingit ovat suunniteltu ja soveltuvat parhaiten ankkurointikäyttöön. Kettinki luovuttaa myös mahdollisimman vähän haitta-aineita takaisin luontoon.