Skip to content

Kettinki ja sakkelit

Luokitellut ankkurointikettingit ja sakkelit

Luokiteltu kettinki on kettinki, joka on valmistettu tietyn vaatimustason/standardin mukaisesti.

Meidän Kettinki

Myymme Aseke®-luokiteltuja kettinkejä ankkurointiin ja teollisuuteen. Aseke® on tunnettu maailmanlaajuinen yritys, joka on erikoistunut ankkurointikettinkien sekä nostokettinkien valmistamiseen eri materiaaleista, kuten hiiliteräksestä kuumasinkittynä ja käsittelemättömänä sekä haponkestävästä teräksestä. Aseke® on valmistanut kettinkiä jo melkein sata vuotta!

Kettinkikoot 13-42mm 

Luokitukset

G40 on yleisin luokitus ankkurointikettingille, joka kestää useimmissa käyttötarkoituksissa vallan mainiosti. Joihinkin kohteisiin  vaaditaan kuitenkin kestävämpää kettinkiä. Tällaisiin tarkoituksiin meiltä löytyvät Alloy 9415 -luokitellut kettingit.

Esimerkki Alloy 9415 –kettingin käytöstä: jos nykyinen poijukettinkisi on 19 mm:n G40, voit yhtä hyvin käyttää 16 mm:n Alloy 9415 -kettinkiä, sillä käyttö-/murtolujuus on molemmilla kettingeillä miltei sama. Etuna tässä on kettingin vähäisempi paino, jolloin myös mekaaninen kuluvuus pienenee.

Axxan kettinki eli Aseke®

Aseke® on vuonna 1927 perustettu norjalainen yhtiö. Maailman suurimpiin kettinkituottajiin kuuluva Aseke® valmistaa maailman suurimpia kettinkejä. Valtaosa tuotetuista kettingeistä on kuitenkin ankkurointiin ja teollisuuteen soveltuvaa 13-42 mm:n vahvuista luokiteltua kettinkiä. Kaikki kettingit valmistetaan eurooppalaisilla täysautomaattikoneilla, ja niiden laatu on tasainen myös suurissa tuotantoerissä.

Luokittelematon kettinki

Aito vai ei aito? Suomessa hyvin harva yritys myy ylipäätään luokiteltua kettinkiä, vielä harvempi luokiteltua ankkurointikettinkiä. Kun olet hankkimassa luokiteltua kettinkiä, on tärkeää tarkistaa, minkä valmistajan kettinki on kyseessä. Jos kettinki on vain teetetty jossain, voi laatu olla mitä tahansa. Eihän autoakaan osteta, jos merkkiä ei tunneta. Sertifikaatin on oltava yhdistettävissä ostamaasi kettinkiin, sillä sertifikaattikopioita löytyy loputtomiin. Pelkkä vetotesti ei kerro paljoakaan. Liian kovaksi karkaistu kettinki läpäisee kyllä vetotestit, mutta kun kettinkiä käytetään merivedessä, riskinä on sen katkeaminen

Kettingit:

Grade 40, 30m/säkki

13mm 300m/lava

16mm 240m/lava

19mm 150m/lava

Alloy 9415:2009, 50m/säkki

13mm 300m/lava

16mm 250m/lava

19mm 150m/lava

Luokitellut sakkelit varmuuskertoimella 1/6

20mm 30kpl/laatikko

22mm 20kpl/laatikko