Skip to content

Kettinki ja sakkelit

Luokitellut ankkurointikettingit ja sakkelit

Luokiteltu kettinki on valmistettu luotettavasti ja todistetusti sertifioidusta (esim. EN 10204 3.1) materiaalista standardin mukaisesti. 
Kettinki on aina leimattua ja lujuustestattua materiaalisertifiointia unohtamatta. 

Meidän Kettinki

Myymme aseke®-luokiteltuja kettinkejä ankkurointiin ja teollisuuteen. aseke® on tunnettu kansainvälinen yritys, joka on erikoistunut ankkurointikettinkien sekä nostokettinkien valmistamiseen eri materiaaleista, kuten hiiliteräksestä kuumasinkittynä ja käsittelemättömänä sekä haponkestävästä teräksestä. aseke® on valmistanut kettinkiä jo melkein sata vuotta!

Kettinkikoot tyypillisesti 13-42mm, myös isompia kokoja saatavilla. 

Luokitukset

G40 on yleisin luokitus ankkurointikettingille, joka kestää useimmissa käyttötarkoituksissa vallan mainiosti, kettingin materiaali on vahvaa ja kestää mekaanista kulutusta hyvin ilman karkaisua. G40 luokan kettinki on leimattua, aseken kettingeissä leima on minimissään 1m välein. 

Esimerkki Alloy 9415 –kettingin käytöstä: jos nykyinen poijukettinkisi on 19 mm:n G40, voit yhtä hyvin käyttää 16 mm:n Alloy 9415 -kettinkiä, sillä käyttö-/murtolujuus ovat molemmilla kettingeillä miltei samat. Etuna tässä on kettingin pienempi paino, jolloin myös mekaaninen kuluvuus pienenee.

Axxan kettinki eli Aseke®

Aseke® on vuonna 1927 perustettu norjalainen yhtiö. Maailman suurimpiin kettinkituottajiin kuuluva Aseke® valmistaa pääosin ankkurointiin ja teollisuuteen soveltuvia 2-76 mm:n vahvuisia luokiteltuja kettinkejä. Kaikki kettingit valmistetaan eurooppalaisilla täysautomaatiokoneilla ja niiden laatu on tasainen myös suurissa tuotantoerissä.

Kettingit:

aseke AQUA 40, 30m/säkki

13mm 300m/lava

16mm 240m/lava

19mm 150m/lava

aseke ALLOY NS 9415:2009, 50m/säkki

13mm 300m/lava

16mm 250m/lava

19mm 150m/lava

Luokitellut ankkurointisakkelit varmuuskertoimella 1/6

Lyyra-mallinen ruuvisakkeli 20mm 30kpl/laatikko

Lyyra-mallinen ruuvisakkeli 22mm 20kpl/laatikko

Luokittelematon kettinki

Aito vai ei aito? Suomessa hyvin harva yritys myy ylipäätään luokiteltua kettinkiä, vielä harvempi luokiteltua ankkurointikettinkiä. Kun olet hankkimassa luokiteltua kettinkiä, on tärkeää tarkistaa, minkä valmistajan kettinki on kyseessä. Jos kettinki on vain teetetty jossain, voi laatu olla mitä tahansa. Eihän autoakaan osteta, jos merkkiä ei tunneta. Sertifikaatin on oltava yhdistettävissä ostamaasi kettinkiin, sillä sertifikaattikopioita löytyy loputtomiin. Pelkkä vetotesti ei kerro paljoakaan. Liian kovaksi karkaistu kettinki läpäisee kyllä vetotestit, mutta kun kettinkiä käytetään merivedessä, riskinä on sen katkeaminen